GAMA
PAGO DE OTAZU

D.O.P. Pago de Otazu

Within the Pago we make wines that reflect the soul of our vineyard, in which we can feel the typicity of each vintage, the personality of each variety and the texture of each of our soils. Wines designed for people who let themselves be carried away by experience and wisdom in the continuous search for new emotions. Two wines are produced within the range: Pago de Otazu (red) and Pago de Otazu Chardonnay with Crianza.

The Pago Designation of Origin is the highest category that a vineyard can obtain in Spain, which is only granted to vineyards with an excellent climate and terroir, and whose careful winemaking turns these intrinsic qualities into extraordinary wines.

Pago de Otazu Chardonnay con CrianzaPago de Otazu

LOS GUARDIANES DE XAVIER MASCARÓ

Xavier Mascaró es un artista singular que ha sido capaz de fundir y forjar barcos incapaces de navegar, aviones que no se pueden levantar, toros que no se pueden torear, caballos que no pueden galopar, objetos cotidianos que apenas se pueden mover, cabezas y cuerpos que, anclados en la tierra por su peso y solidez, permanecerán resistiendo los embates de los huracanes. Y ahora ha creado estos Budas Guardianes que, imponentes y hieráticos, nos observan con su alma de hierro.

Budas-Guardianes-Replicantes de larga vida, nacidos del fuego infernal de los hornos. Hermosas esculturas de hierro que, abandonadas a la intemperie, como barcos varados en las playas después del huracán, serán atacadas por el óxido hasta adquirir una nueva piel.

‘Xavier Mascaró, el escultor de hierro’, de Carlos Saura. Texto con motivo de la exposición de Los Guardianes en Madrid.

PAGO DE OTAZU

CHARDONNAY CON CRIANZA

Pago de Otazu Chardonnay con Crianza (D.O.P. Pago de Otazu) is a 100% straw yellow Chardonnay.

The grapes were harvested by hand in September in 12 kg boxes.

 

PAGO DE OTAZU

Pago de Otazu (D.O.P. Pago de Otazu) is a blend of Merlot and Cabernet Sauvignon, made from grapes from our PDO Pago vineyards harvested by hand in October, in 12 kg boxes to keep the fruit in its optimum state until pressing.